Kristýna Bednářová

Na chvíli v jiném těle

18. 02. 2016 12:17:47
Téměř každý má v dnešní době účet na nějaké sociální síti, která ho nenápadně nutí sdílet svůj život s ostatními. Nahráváme fotky, píšeme statusy, lajkujeme, komentujeme a prostě se snažíme zapadnout a žít.

Kromě toho, že si občas postěžujeme nebo chceme vyjádřit svůj názor, se snažíme povznést náš život do pozitivních a úspěšných rovin. Vyjadřujeme to pomocí slov, která jsou mocná. Rolujeme status po statusu, klikáme a nasáváme.

A pak se to stane. Máme špatnou chvíli. Přijde krize a do toho se mají všichni tak báječně a vše jim vychází .Jenom my máme tak nudný, energiivysávající život, který není obohacen o nic zajímavého. Aktuální pocit, který dokáže potrápit. Může nás dostihnout závist, mrška jedna proradná, která nás nutí uvažovat sobecky. Chceme se mít jako ti druzí. Protože oni se mají nejlíp, když to píšou a sdílejí, no ne?

Stejně tak to má Casey s Rachel v knize Tvůj báječný život. Dvě kamarádky, které žijí rozdílné životy a závidí druhé její mnohem lepší život. Casey je přeci nejoblíbenější moderátorkou, která má spoustu peněz, volného času, poblíž samé krásné chlapy. A co teprve Rachel a její rodina, která ji dává ten naplňující pocit. Každá má svůj problém, v kterém zabředává a dostává se do krizové chvíle, kdy vše vypadá naprosto neřešitelně a to nejjednodušší je závidění.

Skvělé téma, které je už tolikrát ohrané, ale stále aktuální. Nabízejí se nám otázky, zda-li vše děláme tak, abychom z toho měli radost a nebo protože máme pocit, že musíme. Neženeme se jen za něčím, co nám dává pocit dokonalosti a naplněnosti?

Žádný pohledný barman nám ale nenamíchá fialový koktejl, který nás přenese do jiného těla. Protože takováto zkušenost je ta nejlepší. Pěkně si to vyžrat a prožít naplno.

I když můžeme mít pocit, že nám ujíždí vlak pod nohama, tak je spousta věcí, která nám dělá život krásným a úžasným. Jen si to bohužel v tento moment neuvědomíme. Bez ostychu to zastrkujeme někam do pozadí a rochníme se ve stavu ublíženosti a nenaplněnosti.

Dovedli byste si s někým vyměnit život? Casey i Rachel to zvládají celkem bravurně. Ze začátku mají menší problémy, ale pak si to dokonce i užívají. Chvílemi to vypadalo, že se jim v jiném těle zalíbí a že je tam autorky nechají.

Myslím si, že by se nakonec chtěl každý vrátit do toho svého těla. Máme naloženo podle svého, svých možností, schopností a podle toho, co jsme schopni zvládnout. I když nám některé naše problémy přijdou jako naprosto nevyřešitelné nebo ty nejhorší z nejhorších, tak pořád nás mají posunout někam, kde nám bude mnohem líp. Do toho pocitu, z kterého budeme juchat, tančit a smát se.

Stejně tak jako konec knihy je i tento článek v duchu motivace a inspirace. Žijme přítomností. Neřešme tolik minulost a neupínejme se na budoucnost. Obklopujme se jen věcmi, které nás dělají šťastnými ať už se jedná o tu nejmenší prkotinu.

Název: Tvůj báječný život
Autor: Liz Fentonová, Lisa Steinkeová
Vydává: Ikar, 2016

Autor: Kristýna Bednářová | karma: 8.49 | přečteno: 281 ×
Poslední články autora